Hvem er jeg

Mit navn er Lone Ohm. Jeg er uddannet fysioterapeut, osteopat og komplementær hormonterapeut. Jeg bor i Holstebro sammen med min mand og vores tre børn.

Jeg har siden 2012 hjulpet babyer, gravide, kvinder og mænd med osteopatisk behandling.

Min vej til osteopatien

I 2008 afsluttede jeg min uddannelse som fysioterapeut og arbejdede i en årrække inden for det felt, indtil jeg en dag blev introduceret for osteopati.

Jeg havde problemer med min løbetræning, fordi mit knæ hævede op og gav smerter, når jeg løb. Efter en blindtarmsoperation tog jeg til en osteopat for at få behandlet mit arvæv, og hun tog sig også af mine ømme knæ.

Mine gener forsvandt som dug fra solen, og efter den oplevelse var der ingen tvivl. Jeg ville gerne videreuddanne mig til osteopat.

Jeg er uddannet Osteopat DO.M.R.O.DK ved International Academy of Osteopathy – IAO i 2015. 

Som osteopat genopretter man balancen sådan at kroppen kan helbrede sig selv. Jeg har en stor passion for babyer, gravide, og er derfor specialiseret i denne behandling. 

Jeg er meget fascineret af kroppens egen evne til at helbrede sig selv, hvis blot vi giver den rette behandling og sørger for at opretholde vores inde balance.

Hormonterapi hjalp mig i balance

Efter min første graviditet, oplevede jeg at få problemer med for højt stofskifte.

Flere år med et stofskifte i ubalance og en hverdag som mor, der betød for lidt søvn, for meget stress og overlevelse på kaffe, var jeg totalt udkørt. Og så sagde min krop stop.

Fra den ene dag til den anden fik jeg sygdommen Trignemiusneuralgi, en neurologisk sygdom der giver helt vandvittige smerter i ansigtet, med anfald både dag og nat. Som en bonus med denne smerte fik jeg også migræne med 15 -20 anfald om måneden. 

Jeg måtte gøre noget. Med al min viden om anatomi, og den holistiske tilgang til kroppen, som min uddannelse til osteopat havde givet mig, vidste jeg, at jeg blev nødt til at genoprette balancen i mine hormoner.

Jeg gik derfor i gang med at studere Komplementær Hormonterapeut. Jeg synes, det er en genial uddannelse, hvor man lærer om hormonernes funktion som kemiske budbringere, der påvirker både nervesystem, metabolisme, immunforsvar og hjerne. 

Jeg fik desuden foretaget en DNA-test, hvor det blev klart for mig, hvorfor de her sygdomme lige netop ramte mig.

Testen viste, at jeg har ultradårlige gener, når det kommer til at hindre betændelsestilstande (inflammation) i kroppen. Min krop kan med andre ord ikke slukke den brand, som inflammationen laver i mine celler.

På uddannelsen lærte jeg, hvordan jeg med den rigtig kost, kosttilskud og den rette motion kan støtte min krop bedst muligt, og det har givet mig mere energi og færre gener. 

Jeg syntes, det var et lille mirakel for mig i min situation, og valgte derfor, at mit næste skridt skulle være at specialisere mig i kvinders hormonsystem.

I 2019 blev jeg uddannet som Komplementær Hormonterapeut™️ fra Institut for Komplementær Hormonterapi.

Sådan behandler jeg

Det er vigtigt for mig, at du er tryg, når du får behandling hos mig.

Jeg bruger derfor vores første konsultation på at undersøge dig grundigt og informere om, hvad og hvordan, jeg mener, behandlingen skal tilrettelægges for at støtte dig bedst muligt.

Der er altid tid til, at du kan udtrykke de bekymringer, du måtte have, og jeg sørger for at skabe rolige og trygge rammer om din behandling.

Jeg kan tilbyde behandling i min egen klinik i Holstebro på alle hverdage, bortset fra onsdage, hvor jeg behandler i et lejet lokale hos BeneFit i Herning.