Behandlinger hos mig

Når du kommer i behandling hos mig, kigger jeg på kroppen som en helhed. Det kan være, du kommer med smerte i nakken, som i virkeligheden stammer fra en låsning i ryggen.

Det kan også være, din baby lider af refluks eller forstoppelse, og at årsagen er en fastklemt nerve ved mavesækken.

Udgangspunktet for mine behandlinger er altid at lytte til de symptomer, du oplever og herefter “scanne” kroppen for at se, hvor problemet stammer fra.

Jeg behandler mennesker i alle aldre, men har specialiseret mig i at behandle babyer og deres mødre.

Jeg tilbyder behandling med:

Nedenfor kan du læse om de enkelte behandlinger.
Du kan klikke dig direkte til den, du gerne vil læse om, ved at trykke på en af behandlingerne på listen ovenfor.


Osteopati

Hvad er osteopatisk behandling?
Osteopati er for dig, der har ondt i kroppen. Det er blid og effektiv behandling af hele kroppen, som er god til både babyer, børn og voksne.
Ved hjælp af blide tryk og massage, kan jeg gennem osteopatisk behandling løsne spændinger, rette skævheder og mindske inflammation i kroppen.
Jeg har mulighed for at lave manipulerende behandling, hvor man “knækker” leddene, men gør det yderst sjældent – og altid kun efter aftale med dig.

Osteopatisk behandling er for eksempel godt til:

  • Kolik, refluks og stramt tungebånd
  • Bækkenløsning og andre graviditetsgener
  • Diarré, forstoppelse og fordøjelsesproblemer
  • Låsninger og spændinger
  • Inflammation i kroppen, fx forvridninger
  • Sportsskader, musearm, tennisalbue o. lign. belastningsskader

Hvordan hjælper behandlingen?
Osteopatisk behandling hjælper til en forbedring af kredsløbet og drænagen i det berørte område. Det fremmer ilttilførelsen og næring til vævet og fjerner affaldstoffer. Nervernes funktion påvirkes ligeledes. Dette sker ved at nerven, der har siddet i klemme eller fået tryk, frigøres samt sikres en tilstrækkelig blodtilførelse.

Hvordan foregår behandlingen?
Efter en indledende snak om, hvad du oplever af problemer og symptomer, beder jeg dig lægge dig på briksen. Voksne skal have trøjen af, mens babyer gerne kun skal være iklædt ble.
Herefter trykker jeg forskellige steder på kroppen for at undersøge bevægeligheden i alle led samt smidigheden af bindevævet.
Babyer og børn kan behandles på den måde, de er mest trygge ved – også hvis det er siddende på gulvet med noget legetøj eller i favnen hos mor eller far.
Efter en grundig undersøgelse bliver der lagt en behandlingsstrategi for behandlingsforløbet, som jeg herefter gennemgår med dig.

Varighed: 45 minutter

Hvor hurtig hjælper behandlingen?
Ikke to mennesker er ens, men der skal være effekt efter 2-3 behandlinger.


Komplementær hormonterapi

Hvad er komplementær hormonterapi?
Hormonterapi er for dig, som er træt, udkørt eller har rod i hormonbalancen – du kan for eksempel lide af PMS, PCO, edometriose, smertefulde menstruationer, gener i forbindelse med overgangsalderen, hedeture, træthed, nedtrykthed, udbrændthed, akne, manglende vægttabog andre gener, som kan forbindes til hormoner i ubalance.
Som komplementær hormonterapeut  arbejder jeg med at finde årsagen til dine symptomer med udgangspunkt i Functional Medicine-paradigmet for bedst muligt at kunne hjælpe dig. (Jeg benytter ikke bioidentiske hormoner)

Hormonterapi kan blandt andet hjælpe på symptomer som:

  • Stress, dårlig hukommelse, manglende overblik, ringe koncentrationsevne
  • Søvnproblemer, 
  • Fordøjelsesproblemer, morbus chrom, colitis ulserosa, tarmsygdom
  • Stofskiftesygdom (lavt eller højt)
  • Autoimmunsygdomme 
  • Immunforsvar, ofte syg
  • Energiforladthed, træthed, udbrændthed
  • Depression, tristhed, modløshed
  • PCOS, PCO
  • PMS (præ-menstruelt-syndrom)
  • Gener i overgangsalderen
  • Infertilitet

Hvordan hjælper behandlingen?
Hormoner påvirker dit humør, dine følelser, dit immunforsvar, din hjerne og din evne til at omsætte mad til energi. Det er med andre ord ultravigtigt, hvordan hormonernes indbyrdes samspil er i forhold til vores vores velbefindende.
Ved hjælp af laboratorietests, visuel diagnose og spørgeskemaer finder vi frem til rodårsagen af dine problemer. Herefter udarbejder jeg dit skræddersyede sundhedsprogram med kosttilskud, afstressningsøvelser, kostplaner mv., som kan genskabe balancen i din krop.

Hvordan foregår behandlingen?
Inden din første konsultation skal du udfylde et meget grundigt spørgeskema om symptomer, sygdomme, en kostdagbog og info om din livsstil. Ved behov kan vi bestille laboratorietests til at identificere dine hormonelle ubalancer. Det er vigtig at se hele billedet for at finde årsagerne af dine symptomer.  
Jeg udarbejder herefter et personligt sundhedsprogram til dig med en kostplan med specifikke hormonhelende næringsstoffer. Dit skræddersyede sundhedsprogram kan også bestå af afstressningsteknikker, råd til at få optimal søvn, de rette kosttilskud, motion og rene nydelsesøvelser. Sammen får vi din krop i balance igen.
Selve konsultationen foregår i klinikken hos mig eller via FaceTime eller lignende videokald.

Varighed: 90 min.

Hvor hurtigt hjælper behandlingen?
Der findes ikke en hurtig løsning, når det kommer til at genoprette balancen i hormonerne. I et forløb hos mig skal du være indstillet på, at det er hårdt arbejde.
At gå fra syg til rask kræver forandringer på det mentale plan og i dagligdagen. Både du og din familie skal være indstillede på, at der skal store ændringer til.


Primitive reflekser

Hvad er primitive reflekser?
Alle har reflekser, og de er nødvendige for vores overlevelse. Reflekserne ligger i hjernestammens nervesystem og er uden for viljens kontrol. Du kender det måske fra lægen, hvor en refleks kan aktiveres og få benet til at spjætte, når lægen banker et bestemt sted på knæet.
Vores primitive reflekser sørger blandt andet for, at vi automatisk blinker med øjnene, trækker vejret, og at vi, takket være sutterefleksen, kan amme fra mors bryst lige fra fødslen.
Under normale omstændigheder vil en række af de primitive reflekser blive erstattet af mere bevidste bevægelser eller blive hæmmet af kroppens nervesystem. Det sker for eksempel med sutterefleksen, når baby vokser og tillærer sig nye færdigheder, og derfor ikke længere behøver den refleks.
Manglende integrering af de primitive reflekser kan skyldes flere ting, og kan have stor betydning for barnets videre motoriske udvikling.

Behandling af primitive kan blandt hjælpe på:

  • Svært ved at sidde stille, “myrer i bukserne”, ADHD-lignende adfærd
  • Stor vrede, svært ved at selvregulere, svær at trøste
  • Svært ved at håndtere kritik eller modgang
  • Lille tolerance overfor andre
  • Meget sensitiv
  • Svært ved at tage imod læring, tegne og andre aktiviteter, der kræver koncentration og finmotorik
  • Stress, angst og en følelse af at være “på vagt”

Hvordan hjælper behandling af de primitive reflekser?
Hvis de primitive reflekser er “aktive”, kan det blandt andet give uro og smerter i kroppen. Man kan blive sensitiv over for både lyd, lys og berøring, og have en følelse af, at nerverne sidder uden på kroppen.
Når man får integreret de primitive reflekser, giver det ro i nervesystemet, og man kan for eksempel opleve, at man bliver mindre sensitiv, bedre til at koncentrere sig og bedre motorisk.

Hvordan foregår behandlingen?
Behandlingen af de primitive reflekser foregår ved hjælp af blide tryk, som stimulerer nervesystemet. Behandlingen foregår på briksen, og trykkene er primært på maven og halsen.
Når jeg tester, om de primitive reflekser er aktive, benytter jeg kinesiologi, hvor man bruger muskelenergien til at undersøge, om den på gældende refleks er aktiv. Større børn og voksne kan blive bedt om at lave enkle øvelser, for eksempel at dreje hovedet eller at gå frem og tilbage på gulvet.

Varighed: Supplement til osteopatisk behandling (45 min.)

Hvor hurtigt hjælper behandlingen?
Hvor mange behandlinger, man har behov for, afhænger meget af, hvor stresset ens nervesystem er, og altså hvor aktive reflekserne er.
Der bruges cirka 3 behandlinger på en kraftig refleks. Der skal gerne gå mindst en uge mellem behandlingerne.